Bestuur & Toezicht

Even voorstellen

Saskia van Opijnen en Peter de Wit vormen de Raad van Bestuur van Avoord. Samen geven zij richting aan de zorg die Avoord biedt, nu en in de toekomst. De Raad van Toezicht houdt toezicht op de besturing. Saskia, Peter en de Raad stellen zich graag aan je voor.

Bestuur & Toezicht

Over de Raad van Bestuur

Saskia van Opijnen is sinds 2020 bestuurder bij Avoord. Daarvoor is zij werkzaam geweest als voorzitter Raad van Bestuur bij Noorderbreedte, en in diverse management- en directiefuncties waaronder Careyn Kraamzorg, ArboVitale en GWK Travelex. Ook is Saskia lid van de Raad van Toezicht bij een kinderopvangorganisatie en lid van de Raad van Commissarissen Woningstichting Putten.

Sinds 2022 versterkt Peter de Wit tijdelijk als tweede bestuurder. Peter heeft 15 jaar ervaring in de ouderenzorg, met name in bedrijfsvoering. Hij is bestuurder geweest van Waardeburgh, Wittenbergzorg en Stichting Zorg Thuis. Ook heeft hij gewerkt bij Schakelring en Careyn. Peter is daarnaast voorzitter van het bestuur van de Scholen van Oranje in Dordrecht en voorzitter van stichting Elja Vlas.

 

Als voorzitter Raad van Bestuur concentreet Saskia zich op zorg, kwaliteit, innovatie, PO&O en samenwerking in de regio. Peter richt zich op de noodzakelijke ontwikkelingen op het gebied van bedrijfsvoering, finance en control, procesoptimalisatie en duurzaamheid.

Over de Raad van Toezicht

Sinds december 2022 is Anja Machielse voorzichter van onze Raad van Toezicht. Zij is emeritus hoogleraar Humanisme en Sociale Weerbaarheid en bijzonder hoogleraar Sociale Weerbaarheid van Ouderen aan de Universiteit voor Humanistiek. 

Naast Anja Machielse bestaat de Raad van Toezicht uit vier leden: Cindy Hoendervangers, Gert-Jan Waterink, Gino Bruning en Peter Bevers. Cindy is een senior interim manager en programmamanager met een brede veranderervaring. Gert-Jan werkt als bestuurder van de zorginstellingen Pieter van Foreest en is ook toezichthouder bij andere zorgorganisaties. Gino is werkzaam als accountant; daarnaast is hij lid van diverse raden van toezicht. Peter heeft jarenlange ervaring als toezichthouder en bestuurder van diverse zorginstellingen en woningcorporaties. 

 

De leden staan je graag te woord

Contact met Raad van Toezicht

Heb je een vraag voor de Raad van Toezicht? Of heb je ideeën of feedback? Neem contact op met de bestuurssecretaris Marly Bastick via m.bastick@avoord.nl, of telefonisch via 076 532 50 00.