Naam, logo en historie van Avoord

Naam, logo en historie

Een veilig thuis, waar je ook woont

Ons bestaansrecht schuilt al in onze naam: Avoord komt van ‘Aa’ en ‘Voorde’. De Aa is een riviertje dat door ons werkgebied loopt. Een ‘voorde’ is een veilig doorwaadbare plaats. Dat is wat wij willen zijn voor kwetsbare ouderen en hun naasten. We vertellen graag meer over onze naam, ons logo en onze historie; enkele feiten en cijfers vind je hier.

De naam Avoord

Rustpunt voor kwetsbare ouderen

De naam Avoord

Avoord is een samentrekking van ‘Aa’ en ‘Voorde’. De Aa is een riviertje dat door ons werkgebied loopt. Een ‘voorde’ is een veilig doorwaadbare plaats. De naam illustreert prachtig waar we voor willen staan. Wij willen een rustpunt zijn voor kwetsbare ouderen en hun naasten. Voor even, of voor langer als dat moet. Daarbij maakt het niet uit of iemand thuis woont of op één van onze locaties verblijft.

Ons logo

Veilig en verbonden

Ons logo

In ons logo ziet u deze herkomst ook terug. Het blauw staat symbool voor de rivier de Aa. Het groen staat symbool voor onze groene veilige overgang in de rivierbedding. Het donkerblauw is de verbinding tussen de plaatsen Etten-Leur, Rijsbergen en Zundert, ons primaire werkgebied. Samen zijn we één geheel.

Meerdere locaties, samen één

Een stukje historie

De geschiedenis van Avoord begint in september 2001 met de lancering van de naam Avoord. Onze oorspronkelijke geschiedenis kent een aantal verschillende startpunten: het St. Elisabethshuis in Etten-Leur, Huize Elisabeth in Zundert, Rijserf in Rijsbergen en Stichting San Francesco in Etten-Leur. 

Het St. Elisabethshuis in Etten-Leur werd in 1886 als ziekenhuis en gasthuis opgericht en was oorspronkelijk gevestigd aan het Oderkerkpark in Etten-Leur. In 1889 werd in Zundert Huize Elisabeth geopend. Die locatie werd later onderdeel van Avoord als locatie De Willaert. Rijserf werd in 2003 onderdeel van Avoord en voor stichting San Francesco, het voormalige klooster verpleeg- en verzorgingshuis, was dat in 2005.